Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową

Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową

3.5 64 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

Szaszłyki
  • liści mięty, świeżych (ok. 1 pęczek)
    5 - 10 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
    5 - 10 g
  • wody
    350 g
  • kaszy kuskus
    150 g
  • mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
    400 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • chili, mielonego
    ½ łyżeczki
  • oliwa z oliwek do posmarowania
Salsa pomidorowa
  • ząbek czosnku
    ½ - 1
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
    300 g
  • octu balsamicznego
    5 g
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • cukru
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 416.9 kcal / 1744.1 kJ
Białko 22.7 g
Tłuszcz 21.1 g
Węglowodany 34.2 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 950.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...