Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 40 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 30 g pora, tylko białej części, pokrojonego na kawałki
- 20 g kminku
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 800 g wody
- 20 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, drobno pokrojonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 489.1 kJ / 116.9 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 303.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoflanka
55 min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35min
Zupa z chleba
20 Min
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50min
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Wodzionka
25 Min
Zupa caldo verde
45min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50min
Zupa cebulowa
1 Std.
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40min
Zupa selerowa aksamitna
25 Min
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8óra 10p