
Urządzenia i Akcesoria
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
40 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
30 g pora tylko białej części, pokrojonego na kawałki
-
20 g kminku
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
800 g wody
-
20 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno pokrojonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
116.9 kcal /
489.1 kJ
Białko
1.9 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
8.7 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
303.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
45 min
Zupa z kopru włoskiego i sera
20 min
Barszcz czerwony, ziołowe kluski
1 godz. 10 min
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50 min
Zupa krem z pora z serem
30 min
Zupa z chleba
20 min
Latte pieczarkowe
25 min
Zupa z rukoli
35 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa cebulowa
1 godz.