Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 500 g ryb, słodkowodnych, oczyszczonych, bez skóry i ości, np. sielawy, leszcza
- 35 g bułki tartej
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 875 g wody
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 35 g rodzynek
- 125 g octu, spirytusowego
- 40 g cukru
- 2 liście laurowe, suszone
- 2 goździki
- 3 ziarna pieprzu czarnego
- 3 ziarna ziela angielskiego
- Wartości odżywcze
- na 25 sztuk
- Kalorie
- 3077.3 kJ / 735 kcal
- Białko
- 94.3 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1h 30min
Bigos z czerwonej kapusty
1h 30min
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1h
Muffinki z likierem jajecznym
45min
Bigos
1h 30min
Tarta z kiszoną kapustą i kaszanką, dip majonezowo-musztardowy
1h 55min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1 Std. 45 Min
Kurczak w galarecie
3 Std.
Kapusta zasmażana
1 Std. 35 Min
Kapusta gotowana
30min
Kapusta czerwona na ciepło
35min
Modro kapusta
45min