Urządzenia i Akcesoria
Kulki rybne w marynacie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 26 godz. 20 min
25 sztuk
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
500 g ryb, słodkowodnych, oczyszczonych bez skóry i ości, np. sielawy, leszcza
-
35 g bułki tartej
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
875 g wody
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
35 g rodzynek
-
125 g octu spirytusowego
-
40 g cukru
-
2 liście laurowe, suszone
-
2 goździki
-
3 ziarna pieprzu czarnego
-
3 ziarna ziela angielskiego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 25 sztuk
Białko
94.3 g
Kalorie
3077.3 kJ /
735 kcal
Tłuszcz
21.9 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
42.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA RYBY!
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1 godz.
Sos tatarski
5 min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 godz. 25 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1 godz. 45 min
Śledzie w zalewie paprykowej
2 godz. 45 min
Hekele
2 godz. 40 min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2 godz.
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1 godz. 30 min
Pasta z makreli wędzonej
20 min
Modro kapusta
45 min
Kapusta czerwona na ciepło
35 min