Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki w cieście drożdżowym
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 sztuk
Składniki
Ciasto drożdżowe
-
200 g wody letniej
-
10 g oleju rzepakowego
-
300 g mąki pszennej
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
20 g siemienia lnianego złotego20 g siemienia lnianego brązowego
-
5 g otrębów pszennych
-
1 łyżeczka cukru
-
1 - 2 łyżeczki oregano, suszonego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
Polędwiczki
-
600 g polędwiczek wieprzowych bez białych błonek, pokrojonych w 3 cm plastry (10 szt.)
-
20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do obsmażenia polędwiczek
-
20 g sosu sojowego
-
3 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
1 jajko roztrzepane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
347.7 mg
Białko
17.4 g
Kalorie
1051.7 kJ /
251.2 kcal
Tłuszcz
8.8 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
26.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BOŻE NARODZENIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasztet z mięsa w kruchym cieście
2 godz. 50 min
Indyk w kruchym cieście
1 godz. 30 min
Bułeczki drożdżowe z groszkami czekolady i piankami marshmallow
2 godz. 30 min
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1 godz. 10 min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 5 min
Focaccia z kiełbasą
2 godz.
Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów
1 godz. 40 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Portugalski placek - Folar
8 godz. 40 min
Bułeczki jeżyki
2 godz. 30 min
Kibiny litewskie
2 godz. 35 min
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
1 godz. 30 min