Polędwiczki w cieście drożdżowym

Polędwiczki w cieście drożdżowym

4.5 90 ocen
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 sztuk

Składniki

Ciasto drożdżowe
  • wody letniej
    200 g
  • oleju rzepakowego
    10 g
  • mąki pszennej
    300 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
  • siemienia lnianego brązowego
    20 g
    20 g siemienia lnianego złotego
  • otrębów pszennych
    5 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • oregano, suszonego (opcjonalnie)
    1 - 2 łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
Polędwiczki
  • polędwiczek wieprzowych bez białych błonek, pokrojonych w 3 cm plastry (10 szt.)
    600 g
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do obsmażenia polędwiczek
    20 g
  • sosu sojowego
    20 g
  • ziół prowansalskich, suszonych
    3 łyżeczki
  • czosnku, granulowanego
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • soli (opcjonalnie)
    1 szczypta
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • jajko roztrzepane
    1

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 251.2 kcal / 1051.7 kJ
Białko 17.4 g
Tłuszcz 8.8 g
Węglowodany 26.4 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 347.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...