Urządzenia i Akcesoria
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
32 sztuki
Składniki
Sos czosnkowy
-
2 ząbki czosnku
-
200 g śmietany, 12% tłuszczu200 g śmietany, 18% tłuszczu
-
100 g majonezu
-
½ łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
-
270 g mleka w temp. pokojowej
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
60 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
olej rzepakowy ilość do natłuszczenia miski
Farsz
-
300 g kaszy jęczmiennej perłowej
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
400 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania knysz
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
177.3 mg
Białko
4.4 g
Kalorie
744.7 kJ /
177.9 kcal
Tłuszcz
9.1 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
20.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pizza w dwóch smakach
1 godz. 40 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1 godz. 15 min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1 godz. 20 min
Pieczone pierożki z kapustą
2 godz. 30 min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1 godz. 10 min
Pieczone pierożki z szynką
2 godz. 30 min
Pierożki półfrancuskie z dżemem
2 godz. 50 min
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2 godz. 15 min
Góralski kołacz z masą twarogowo-ziemniaczaną
3 godz. 10 min
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min