
Urządzenia i Akcesoria
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
32 sztuki
Składniki
Sos czosnkowy
-
2 ząbki czosnku
-
200 g śmietany, 18% tłuszczu
-
100 g majonezu
-
½ łyżeczki cukru
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
-
270 g mleka w temp. pokojowej
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
60 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
olej rzepakowy ilość do natłuszczenia miski
Farsz
-
300 g kaszy jęczmiennej perłowej
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
400 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania knysz
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
177.9 kcal /
744.7 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
9.1 g
Węglowodany
20.8 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
177.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska