Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 - 20 g koperku, świeżego, świeżego
- 400 g ogórków gruntowych, nieobranych, pokrojonych na kawałki
- 200 g wody
- 50 g octu, spirytusowego 10%
- 30 g cukru
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki białej gorczycy, w ziarnach
- ½ łyżeczki ziaren pieprzu kolorowego
- 1 - 2 ząbki czosnku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 107.1 kJ / 25.6 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 148.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pikle z ogórków w zalewie musztardowej
1h
Powidła wiśniowe
1h 55min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1j 10 mnt
Ketchup
1h
Ketchup z cukinii
1h
Pikle
1h 20min
Sałatka szwedzka
3h 40 min
Sałatka zimowa
1 godz. 40 min
Ogórki w zalewie curry (TM5)
25 Min
Marynowane papryki
55min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55min
Dżem truskawkowy
1 Std. 5 Min