
Urządzenia i Akcesoria
Rolada z boczku i schabu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 11 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
-
1250 g boczku, surowego, bez kości, ze skórą 1 płat (grubość 3-4 cm)
-
750 g schabu wieprzowego w jednym kawałku (patrz wskazówka)
-
2 łyżki nasion kopru włoskiego, suszonych
-
½ - 1 łyżka suszonych płatków chili
-
skórkę z pomarańczy z 1 szt., ekologicznej, bez białych błonek, pokrojoną na kawałki (4 x 1 cm)
-
5 ząbków czosnku
-
6 liści szałwii, świeżych
-
30 g soli morskiej, gruboziarnistej
-
50 g białego wina, wytrawnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1009.5 kcal /
4223.8 kJ
Białko
33.4 g
Tłuszcz
94.9 g
Węglowodany
1.8 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
34.3 g
Sód
1552.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Świąteczny nadziewany kurczak
2 godz. 10 min
Kaczka z jabłkami, kluski ziemniaczane i surówka z kapusty ze śliwkami
2 godz. 50 min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Pasztet z mięsa w kruchym cieście
2 godz. 50 min
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Balotyna z kaczki
2 godz. 45 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 godz. 30 min
Szynka w cieście chlebowym
101 godz.
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Rolada mięsna
1 godz. 10 min
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3 godz. 40 min