Gołąbki z dorszem
TM5

Gołąbki z dorszem

4.0 (14 ocen)

Składniki

  • 600 g filetów z dorsza, bez skóry i ości, świeżego, podzielonych na 6 kawałków
  • 300 g mleka
  • 12 liści kapusty włoskiej
  • woda, gorąca, ilość do sparzenia liści kapusty
  • 2 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g sera gouda, pokrojonego w plastry
  • 600 g filetów z dorsza, bez skóry, świeżego, bez skóry i ości, podzielonych na 6 kawałków
  • 6 czubatych łyżeczek musztardy francuskiej
  • 800 g wody
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego, do podania
  • 1 - 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, do dekoracji (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
993 kJ / 237 kcal
Białko
30.3 g
Węglowodany
12.6 g
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
2.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy