![Gołąbki z dorszem Gołąbki z dorszem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E5AFB148-B499-4B95-AA7B-B9AF9D9A3B3E/Derivates/7C44567A-67DD-42C5-BBB1-4DE1B2C6A6CF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g filetów z dorsza, bez skóry i ości, świeżego, podzielonych na 6 kawałków
- 300 g mleka
- 12 liści kapusty włoskiej
- woda, gorąca, ilość do sparzenia liści kapusty
- 2 łyżeczka soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 150 g sera gouda, pokrojonego w plastry
- 600 g filetów z dorsza, bez skóry, świeżego, bez skóry i ości, podzielonych na 6 kawałków
- 6 czubatych łyżeczek musztardy francuskiej
- 800 g wody
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego, do podania
- 1 - 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 993 kJ / 237 kcal
- Białko
- 30.3 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pomidory faszerowane grzybami i orzechami
1h 5 min
Pstrąg marynowany
25 Std. 35 Min
Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem
45 Min
Roladki po prowansalsku (Alouettes)
1h 30min
Pomidory z nadzieniem z dorsza
1 Std. 25 Min
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4 Std. 55 Min
Tuńczyk w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami
25 Min
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1 Std.
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 Std. 40 Min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 Std.
Pierożki shaomai
2 Std.
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1h 30min