
Urządzenia i Akcesoria
Gołąbki z dorszem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
filetów z dorsza, bez skóry i ości, świeżego, podzielonych na 6 kawałków600 g
-
mleka300 g
-
kapusty włoskiej12 liści
-
woda gorąca, ilość do sparzenia liści kapusty
-
soli2 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
sera gouda pokrojonego w plastry150 g
-
filetów z dorsza, bez skóry świeżego, bez skóry i ości, podzielonych na 6 kawałków600 g
-
musztardy francuskiej6 czubatych łyżeczek
-
wody800 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego, do podania1 łyżeczka
-
skórki otartej z pomarańczy (opcjonalnie) ekologicznej, do dekoracji1 - 2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
237 kcal /
993 kJ
Białko
30.3 g
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
12.6 g
Błonnik
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Nadziewane warzywa
1h 20min
Dorsz z aïoli i warzywami
50min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1h
Karp w szarym sosie
1h 10min
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3h 40min
Roladki z piersi indyka
2h 30min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2h
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1h 5min
Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym
1h
Dorsz w papilotach z sosem mascarpone
45min
Orientalne gołąbki w sosie słodko-kwaśnym
1h 15min
Królik w sosie "Marengo"
1h 10min