Gołąbki z dorszem

Gołąbki z dorszem

4.0 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • 600 g filetów z dorsza, bez skóry i ości, świeżego, podzielonych na 6 kawałków
  • 300 g mleka
  • 12 liści kapusty włoskiej
  • woda gorąca, ilość do sparzenia liści kapusty
  • 2 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g sera gouda pokrojonego w plastry
  • 600 g filetów z dorsza, bez skóry świeżego, bez skóry i ości, podzielonych na 6 kawałków
  • 6 czubatych łyżeczek musztardy francuskiej
  • 800 g wody
  • 1 łyżeczka soku z cytryny świeżo wyciśniętego, do podania
  • 1 - 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy (opcjonalnie) ekologicznej, do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 30.3 g
Kalorie 993 kJ / 237 kcal
Tłuszcz 8.5 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 12.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...