
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka rosyjska z burakami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
-
ogórków konserwowych pokrojonych na 3-4 cm kawałki150 g
-
marchewki pokrojonej na 3-4 cm kawałki150 g
-
czerwonych buraków pokrojonych na 3-4 cm kawałki350 g
-
wody500 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na ok. 1 cm kawałki250 g
-
groszku zielonego, mrożonego uprzednio rozmrożonego100 g
-
kapusty kiszonej (opcjonalnie)100 g
-
cebuli pokrojonej w piórka50 g
-
koperku, świeżego plus dodatkowa ilość do dekoracji2 - 3 gałązki
-
oleju60 g
-
białego octu winnego (opcjonalnie)20 g
-
soli morskiej1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
139 kcal /
583 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
3.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 min
Sałatka detox z kalafiorem i cieciorką
13 godz. 50 min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 min
Surowa sałatka z kiełków lucerny i warzyw (dieta raw)
25 min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 min
Sałatka Waldorf
15 min
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45 min
Sałatka meksykańska
1 godz. 15 min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 min
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.