Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z makaronem razowym i jabłkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych50 g orzechów laskowych
-
1200 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
350 g makaronu pełnoziarnistego suchego, np. penne
-
150 g jabłek nieobranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
50 g selera naciowego pokrojonego na 2 cm kawałki
-
40 g oliwy z oliwek
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g octu jabłkowego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru
-
200 g mieszanki sałat
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10.5 g
Kalorie
1405.2 kJ /
335.8 kcal
Tłuszcz
12.6 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
50.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SAŁATKOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka meksykańska
1 Std. 15 Min
Sałatka z ciecierzycy
25 Min
Kolorowa sałatka warstwowa
1 Std.
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1 Std.
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 Min
Makaron pełnoziarnisty na kremie z ciecierzycy z krewetkami
35 Min
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami
30 Min
Sałatka z serem
5 Min
Sałatka ziemniaczana
50 Std.
Jogurt matcha z granolą i grejpfrutem
35 Min
Sałatka z kaszą orkiszową w stylu greckim
45 Min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 Min