
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z makaronem razowym i jabłkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
50 g orzechów laskowych
-
1200 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
350 g makaronu pełnoziarnistego suchego, np. penne
-
150 g jabłek nieobranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
50 g selera naciowego pokrojonego na 2 cm kawałki
-
40 g oliwy z oliwek
-
10 g octu jabłkowego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki cukru
-
200 g mieszanki sałat
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
335.8 kcal /
1405.2 kJ
Białko
10.5 g
Tłuszcz
12.6 g
Węglowodany
50.2 g
Błonnik
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SAŁATKOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka z kurczakiem
55 min
Sałatka w indyjskim stylu
2 godz.
Sałatka makaronowa z salami
35 min
Makaron pełnoziarnisty na kremie z ciecierzycy z krewetkami
35 min
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami
30 min
Sałatka śródziemnomorska z kuskusem
50 min
Sałatka z piersi indyka
20 min
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Sałatka z serem
5 min
Sałatka meksykańska
1 godz. 15 min
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1 godz.