
Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu warzywnego z pomidorami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
800 g
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki200 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki250 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 - 100 g
-
suszonych pomidorów100 g
-
pomidora pokrojonego na kawałki120 g
-
ząbki czosnku4
-
liść laurowy, suszony1
-
mieszanych ziół, świeżych (np. oregano, bazylia, rozmaryn), tylko liście6 gałązek
-
natki pietruszki, świeżej4 gałązki
-
soli gruboziarnistej120 g
-
białego wina, wytrawnego50 g
-
oliwy z oliwek10 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
110.7 kcal /
463 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
3.7 g
Węglowodany
15.8 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
5977.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Koncentrat bulionu warzywnego z resztek warzyw
45 min
Koncentrat bulionu warzywnego
45 min
Cukier lawendowy
5 min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 min
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25 min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 min
Koncentrat bulionu z kaczki
20 min
Koncentrat bulionu cielęcego
1 godz. 20 min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1 godz. 5 min
Sos warzywny (ortolana)
1 godz. 5 min
Pikantny chutney marchewkowy
4 godz. 10 min
Pisto - hiszpański gulasz warzywny
50 min