Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu warzywnego z pomidorami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
800 g
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
200 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g suszonych pomidorów
-
120 g pomidora pokrojonego na kawałki
-
4 ząbki czosnku
-
1 liść laurowy, suszony
-
6 gałązek mieszanych ziół, świeżych (np. oregano, bazylia, rozmaryn), tylko liście
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej
-
120 g soli gruboziarnistej
-
50 g wody50 g białego wina, wytrawnego
-
10 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
5977.4 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
463 kJ /
110.7 kcal
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
15.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Koncentrat bulionu warzywnego z resztek warzyw
45 min
Koncentrat bulionu warzywnego
45 min
Majonez bez jajek
10 min
Biscotti z migdałami i gruszki w syropie
4 godz. 50 min
Sałatka La vignarola z parmezanowymi supełkami
3 godz. 45 min
Zupa krem z liści boćwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 godz.
Cytrynowa chermoula (marynata)
15 min
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25 min
Koncentrat bulionu wegańskiego
20 min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1 godz. 5 min
Dżem z suszonych fig i moreli
40 min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 min