![Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D7C3F58B-1A9E-4177-9A02-B3821D9B14D4/Derivates/FB019123-9FEE-4FBA-9E29-27E5D44F293C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g orzeszków piniowych
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- 300 g ryżu
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 1 szczypta ziela angielskiego, mielonego
- 850 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 60 g rodzynek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1313 kJ / 313 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bob czorba
13 godz. 15 min
Pasztet z brukwi
2h 5 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 Std. 25 Min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1h 10 min
Kuskus z morelami, orzechami laskowymi i serem feta oraz mieszanymi warzywami
1h 15min
Makaron z sosem orzechowym w stylu tajskim
25 Min
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1 Std.
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
2 Std.
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 Min
Peruwiańskie quinotto
35min
Sałatka z soczewicy
45 Min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 Min