Urządzenia i Akcesoria
Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
50 g orzeszków piniowych
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
300 g ryżu
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 szczypta ziela angielskiego, mielonego
-
850 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
60 g rodzynek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6 g
Kalorie
1313 kJ /
313 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA TURECKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kuskusem i ciecierzycą w stylu marokańskim
1 godz. 20 min
Marokański kuskus z warzywami
50 min
Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)
13 godz. 5 min
Grecka bougatsa z kremem
4 godz. 45 min
Groszek z jajkiem
1 godz.
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1 godz.
Makaron z sosem orzechowym w stylu tajskim
25 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Orzechowe gryczotto z tymiankiem
45 min
Makaron po liguryjsku
45 min
Miso carbonara z makaronem udon
30 min
Risotto pomarańczowe
45 min