Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g orzeszków piniowych
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- 300 g ryżu
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 1 szczypta ziela angielskiego, mielonego
- 850 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 60 g rodzynek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1313 kJ / 313 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boliwijski pilaw ryżowy
45 Min
Fasolotto z kalafiorem
13 godz. 55 min
Makaron po liguryjsku
45 Min
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1h
Sundal z ciecierzycy
6h 45 min
Bob czorba
13u. 15min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40min
Sałatka z kuskusem i ciecierzycą w stylu marokańskim
1 godz. 20 min
Gulasz z soczewicą
2h 50min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 godz.
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1 Std. 30 Min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40min