
Urządzenia i Akcesoria
Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
orzeszków piniowych50 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście4 gałązki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
ryżu300 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
ziela angielskiego, mielonego1 szczypta
-
wody850 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 czubate łyżeczki
-
rodzynek60 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
313 kcal /
1313 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
47 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA TURECKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gulasz z soczewicą
2 godz. 50 min
Marokański kuskus z warzywami
50 min
Pilaw z bakaliami
50 min
Orzechowe gryczotto z tymiankiem
45 min
Crumble po indyjsku
1 godz. 20 min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min
Kuskus z morelami, orzechami laskowymi i serem feta oraz mieszanymi warzywami
1 godz. 15 min
Ryż po indonezyjsku (Nasi goreng)
1 godz. 20 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Gulasz z polentą
2 godz.
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min