Urządzenia i Akcesoria
Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
50 g orzeszków piniowych
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
300 g ryżu
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 szczypta ziela angielskiego, mielonego
-
850 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
60 g rodzynek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6 g
Kalorie
1313 kJ /
313 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA TURECKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1 Std.
Gulasz z soczewicą
2 Std. 50 Min
Curry z serem paneer
5 Std.
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 Min
Jambalaya
1 Std.
Dal makhani z soczewicy
50 Min
Dal makhani
13 Std. 20 Min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 Std. 10 Min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 Min
Zapiekanka twarogowa z owocami
1 Std.
Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)
45 Min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 Min