Wersje kompatybilne
Gambones o langostinos marinados en papillote
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
32
gambones frescos pelados
lub langostinos crudos medianos pelados - 1 trozo de jengibre fresco (aprox. 2 cm)
- 150 g de cebolleta en trozos
- 2 ramitas de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
- 2 cucharaditas de azúcar moreno
- 1 cucharada de salsa de pescado
- 2 cucharadas de zumo de lima
- 1 guindilla fresca sin semillas y en rodajas (opcjonalnie)
- 1 cucharada de semillas de sésamo tostado
- 250 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 824 kJ / 197 kcal
- Białko
- 37.6 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamares al whisky
45 Min
Salsa verde
20 Min
Almejas con salsa de azafrán
30 Min
Ceviche de navajas con vichyssoise negra
1 Std. 20 Min
Merluza de pincho con jugo de gallo (Iago Castrillón)
1 Std. 50 Min
Pato relleno a la navarra
3 Std. 15 Min
Piernas de cordero con dos rellenos
2 Std. 15 Min
El velo de garbanzos, la "pringá" y su caldo (Pepe Rodríguez)
3 Std.
Lubina en papillote con crema de grelos
45 Min
Bacalao al pilpil (Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón)
1 Std.
Ventresca de atún rojo con gelatina de tomate
3h 30min
Almejas al vapor con salsa de mantequilla
1 Std.