Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla en cuartos
- 50 g de puerro en rodajas (sólo la parte blanca)
- 50 g de zanahoria en rodajas
- 50 g de mantequilla
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 cucharadas de harina
- 100 g de tomate triturado en conserva
- ½ cucharadita de sal
- 500 g de cangrejos pequeños
- 50 g de brandy
- 500 g de caldo de pescado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 802 kJ / 192 kcal
- Białko
- 6.22 g
- Węglowodany
- 6.72 g
- Tłuszcz
- 15.56 g
- Błonnik
- 1.36 g
Alternatywne przepisy
Crema de espárragos verdes
40 min
Crema de champiñones
20min
Crema parmentier al ajo con mejillones a la naranja
30 min
Mejillones marinados con crema de azafrán
40 min
Sopa de mejillones al azafrán
40 min
Crema de canónigos
20min
Crema de melocotón de Calanda con crujiente de jamón de Teruel (Aragón)
45 min
Crema de espárragos y gambas
30 min
Crema de mejillones
1h
Crema de escarola con queso feta
35 min
Crema de andaricas
50 min
Crema de boletus
1sa 35 dk