Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 200 g de sémola de trigo
- 2 huevos (100-105 g)
- 10 g de aceite de oliva
Relleno
- 100 g de cebolla en trozos
- 120 g de zanahoria en trozos
- 100 g de tallos de apio en trozos
- 20 g de mantequilla (y algo más para untar el molde)
- 30 g de aceite de oliva
- 400 g de carne picada mixta
- 100 g de dados de beicon
- 400 g de tomate troceado en conserva
- 80 g de vino tinto
- 100 g de leche
- 1 cucharadita rasa de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- 1 cucharadita de hierbas provenzales secas
- 1 hoja de laurel seca
Bechamel y horneado
- 40 g de mantequilla
- 40 g de harina
- 60 - 80 g de leche
- 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 - 2 pellizcos de nuez moscada molida
- 100 g de queso emmental rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2541 kJ / 608 kcal
- Białko
- 20.78 g
- Węglowodany
- 35.31 g
- Tłuszcz
- 42.61 g
- Błonnik
- 3.44 g
Alternatywne przepisy
Escalopines al marsala con champiñones
20 min
Crostini con quesos y tomates secos
20 min
Lasaña boloñesa
2h 30min
Saltimbocca a la romana
30 min
Canelones de mozzarella y jamón de York
1 Std. 20 Min
Pizza diavola
2 godz. 15 min
Pizza marinera
1h 40min
Panzerotti a la romana
1h
Pizza cuatro estaciones
1h 30min
Pizza con tomate y mozzarella frescos
1 godz. 45 min
Coca de puerros y beicon
1 Std. 50 Min
Calzone rellenos con calabacín, queso y jamón
1h 40min