Mejillones rellenos al estilo de Puglia

Mejillones rellenos al estilo de Puglia

2.2 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 raciones

Składniki

  • 500 g de agua
  • 500 g de mejillones frescos limpios
  • 70 g de pan duro en trozos
  • 30 g de queso parmesano rallado
  • 3 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 5 hojas de albahaca fresca (limpias y secas)
  • 2 dientes de ajo
  • 3 huevos
  • 2 pellizco de sal
  • 1 pellizco de pimienta negra molida
  • ½ guindilla fresca sin semillas
  • 20 g de aceite de oliva virgen extra
  • 250 g de tomate troceado en conserva
  • 15 g de vino blanco seco

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 227 kcal / 949 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 16.7 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...