Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 500 g de mejillones frescos limpios
- 70 g de pan duro en trozos
- 30 g de queso parmesano rallado
- 3 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 5 hojas de albahaca fresca (limpias y secas)
- 2 dientes de ajo
- 3 huevos
- 2 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- ½ guindilla fresca sin semillas
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 250 g de tomate troceado en conserva
- 15 g de vino blanco seco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 949 kJ / 227 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guiso "mar y tierra"
50min
Arroz caldoso
1h 15min
Salsa vizcaína
40min
Chipirones rellenos
1sa 10 dk
Lasaña de marisco
1h 15min
Croquetas de carabineros
10h
Croquetas de pescado con hierbabuena
9h
Tigres
1h
Croquetas de bonito
9h 15min
Croquetas de gambas
9h 10min
Croquetas de mejillones
9h 10min
Arroz negro de chipirones con verduras
1 Std. 20 Min