Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 200 g de beurre doux, préalablement congelé en morceaux
- 100 g d'eau
- 1 pincée de sel
Les pommes
- 300 g d'eau
- 4 belles pommes non traitées, non épluchées et émincées en fines lamelles
- 50 g de sucre en poudre
- 15 g de cannelle en poudre
- 12 framboises fraîches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 957 kJ / 229 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau de Pâques
13hod.
Roulé de potiron
1hod. 30min
Mille-feuille à l'abricot
45min
Le rose-framboise
5 godz.
Miniburgers terre et mer
4h
Galette des rois à la crème d'amande
1h 15min
Tarte pascale aux fruits rouges
1h 25min
Muffins chouettes
1h 15min
Choux amarena
1h 25min
Mille-feuille à l'ananas
3hod. 15min
Mini-forêts noires
1hod. 30min
Fleur en pâte feuilletée
1h