Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 140 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 500 g de lait
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 8 jaunes d'œufs
- 800 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1402 kJ / 336 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème caramel
3h
Œufs au lait au caramel
55min
Crème renversée au café
2u.
Crème au chocolat
3 Std. 25 Min
Blancs-mangers aux amandes et compotée de fraises
4 godz. 40 min
Crème renversée au chocolat
1u.
Flan individuel à la vanille
50min
Crème onctueuse caramel-café
1u. 45min
Crème caramel au tofu soyeux
2h 25min
Crème au café
2h 30min
Flan pâtissier
4 Std. 25 Min
Flan pâtissier à la vanille
13 Std. 15 Min