Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 140 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 500 g de lait
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 8 jaunes d'œufs
- 800 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1402 kJ / 336 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crémeux au citron et suprêmes d'orange
35min
Crème d'amande aux raisins
1h 40 min
Crème caramel, noix de coco et banane
5h
Soupe de melon au marsala
2 Std. 10 Min
Crème brûlée
2 godz. 40 min
Crème caramel
3h
Petits pains au lait au caramel
4h
Blancs-mangers aux amandes et compotée de fraises
4h 40min
MARS - La crème et le gâteau espagnol de ma grand-mère - Richard Toix
1h 5min
Blanc-manger fraise rhubarbe
40 Min
Flan aux fruits rouges
1h
Crème onctueuse caramel-café
1 godz. 45 min