Wersje kompatybilne
Gâteau aux abricots et à la semoule de blé dur
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 10 g de farine, pour le moule
- 100 g de semoule de blé dur, type Floraline (voir "Conseil(s)")
- 4 œufs
- 80 g de sucre roux en poudre
- 80 g d'amandes en poudre
- 400 g d'abricots au sirop, en conserve, égouttés et coupés en deux
- 20 g de beurre, et un peu pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1156.1 kJ / 282.9 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux pommes et au lait concentré
40min
Far aux abricots
1h 15min
Gâteau aux pommes
40min
Clafoutis exotique aux abricots secs
1u. 45min
Gâteau de semoule
2h 45 min
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40min
Gâteau aux pêches
55min
Flan pomme-cannelle
45min
Clafoutis léger aux pommes
50min
Gâteau super pomme
55min
Clafoutis aux fruits rouges
55min
Flaugnarde aux poires
50min