Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel
- 1 c. à soupe d'eau
- 140 g de sucre de canne
La crème coco-bananes
- 3 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de lait de coco
- 300 g de lait
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 2 bananes, émincées en rondelles
- 30 g de noix de coco râpée, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1579 kJ / 377 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème renversée au caramel
4h 50min
Crème anglaise à l'orange
1sa
Blanc-manger coco-ananas
4 Std. 15 Min
Blanc-manger coco et fruits exotiques
12h
Crème renversée au café
2h
Blanc-manger coco-citron vert
3 Std. 15 Min
Riz au lait à la cannelle et à la fleur d'oranger
45 dk
Riz au lait à la fraise et aux pralines roses
1h 50min
Entremets mangue-coco
2h 25 min.
Crème onctueuse caramel-café
1 godz. 45 min
Crème au lait de coco
15 Min
Gâteau magique à la noix de coco
1 godz. 30 min