Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel
- 1 c. à soupe d'eau
- 140 g de sucre de canne
La crème coco-bananes
- 3 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de lait de coco
- 300 g de lait
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 2 bananes, émincées en rondelles
- 30 g de noix de coco râpée, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1579 kJ / 377 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème d'amande aux raisins
1h 40min
Blanc-manger coco-ananas
4 godz. 15 min
Croustade aux pommes
50min
Crème au lait de coco
15min
Entremets mangue-coco
2 godz. 25 min
Crème brûlée ananas-coco sans sucre ajouté
25min
Œufs au lait aux Carambar
1h 30min
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Blanc-manger coco-citron vert
3 godz. 15 min
Riz au lait à la cannelle et à la fleur d'oranger
45 min
Blanc-manger coco et fruits exotiques
12h
Crème renversée au caramel
4 Std. 50 Min