Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'huile d'olive extra vierge
- 60 g de raisins secs
- 60 g de pignons de pin
- 400 g d'épinards frais
- ½ c. à café de sel
- 100 g de roquefort, coupé en morceaux
-
1
paquet de pâte filo (ou phyllo)
lub 1 paquet de feuilles de brick - 50 g de beurre doux, fondu
- 1 œuf, battu
-
1
c. à soupe de graines de pavot (opcjonalnie)
lub 1 c. à soupe de graines de sésame (opcjonalnie) - 50 - 80 g de fromage à tartiner, type Philadelphia
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rouleaux de printemps au chèvre frais
40min
Tarte printanière
50min
Croustillant méditérranéen
1h 15min
Bricks aux légumes et à la tome
1h
Petits croustillants chèvre-olive
20 min
Tarte au potiron, feta et oignons caramélisés
1h 10min
Soufflé aux épinards et deux fromages
35min
Pastilla au poulet
1h 10min
Tartelette au chèvre et aux oignons
50min
Flan de ricotta aux pousses d'épinards et pistaches
35min
Cheesecake salé au poivron
45min
Crumble tomate-chèvre
35min