Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'huile d'olive extra vierge
- 60 g de raisins secs
- 60 g de pignons de pin
- 400 g d'épinards frais
- ½ c. à café de sel
- 100 g de roquefort, coupé en morceaux
-
1
paquet de pâte filo (ou phyllo)
lub 1 paquet de feuilles de brick - 50 g de beurre doux, fondu
- 1 œuf, battu
-
1
c. à soupe de graines de pavot (opcjonalnie)
lub 1 c. à soupe de graines de sésame (opcjonalnie) - 50 - 80 g de fromage à tartiner, type Philadelphia
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartelette au chèvre et aux oignons
50 min
Samoussa pomme de terre coriandre
45 min
Croustillant méditérranéen
1h 15 min
Tartelette à l'avocat
45 min
Rouleaux de printemps au chèvre frais
40 min
Rikakats (Roulés à la feta et aux herbes)
30 min
Tartelette courgette-brebis
50 min
Samoussa aux épinards
1h
Bricks aux légumes et à la tome
1h
Petits croustillants chèvre-olive
20min
Muffins au comté et épinards
1h
Samoussas au thon
35 min