
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'huile d'olive extra vierge
- 60 g de raisins secs
- 60 g de pignons de pin
- 400 g d'épinards frais
- ½ c. à café de sel
- 100 g de roquefort coupé en morceaux
-
1
paquet de pâte filo (ou phyllo)
lub 1 paquet de feuilles de brick - 50 g de beurre doux fondu
- 1 œuf battu
-
1
c. à soupe de graines de pavot (opcjonalnie)
lub 1 c. à soupe de graines de sésame (opcjonalnie) - 50 - 80 g de fromage à tartiner type Philadelphia
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 118 kcal / 494 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Węglowodany
- 4 g
- Błonnik
- 1 g