Wersje kompatybilne
Soldats de Pavie (beignets de morue rouge au poivron)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 100 g d'eau
- 1 pincée de pistils de safran
- 150 g de bière froide
- 230 - 250 g de farine de blé
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- ½ c. à café de sel
La friture et la finition
- 400 - 500 g de morue dessalée, sans peau ni arêtes, détaillée en bâtonnets (5 x 1 cm)
- 300 g d'huile d'olive
- 70 g de poivron rouge en conserve, taillé en fines lanières
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1171 kJ / 280 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Artichaut poivrade en barigoule
35min
Omelette norvégienne revisitée
5h
Gelato au chocolat et au piment avec sirop de bourbon
16h 25 min
Cabillaud façon aïoli
1h
Citron givré
12h
Artichauts marinés à l'italienne
12h
Ile flottante printanière et son cœur au trésor (Zone 4)
1 godz. 45 min
Glace à la moutarde
12h
Sauce rouille
10 min
Moules à la provençale
35min
Aïoli traditionnel
10 min
Oreillettes
3h 40min