Wersje kompatybilne
Soldats de Pavie (beignets de morue rouge au poivron)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 100 g d'eau
- 1 pincée de pistils de safran
- 150 g de bière froide
- 230 - 250 g de farine de blé
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- ½ c. à café de sel
La friture et la finition
- 400 - 500 g de morue dessalée, sans peau ni arêtes, détaillée en bâtonnets (5 x 1 cm)
- 300 g d'huile d'olive
- 70 g de poivron rouge en conserve, taillé en fines lanières
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1171 kJ / 280 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pissaladière
3u.
Beignets d'huîtres au thym
35min
Ragoût de poisson aux épices
1h 45min
Farce exotique
15 Min
Aubergines d'Almagro marinées
96h
Sauce au piment doux
10 Min
Beignets de farine de haricots au lait de coco (acarajés)
45min
Sauce rouille
10 Min
Oreillettes
3h 40min
Ragoût de langouste
1h 35min
Tellines en persillade
1 Std. 30 Min
Sauce aux câpres
30 Min