Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 150 g de caramel au beurre salé
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 250 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
Le jour même
- 30 g de poudre au caramel maison (voir "Conseil(s)")
- 30 g de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 420.5 kJ / 100.8 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Sablés nantais
2 godz. 40 min
Poudre au caramel
1h
Truffes au thé de Noël
3h 25min
Truffes chocolat-noisette
12 Std.
Le merveilleux
3 Std. 40 Min
Speculoos maison
4sa 30 dk
Assortiment de truffes au chocolat
45min
Guimauves à la fraise
3h 35min
Meringues à aromatiser
3 Std. 30 Min
Saucisson au chocolat
6óra 25p
SEPTEMBRE - Caramels mous au beurre salé - Laurent Clément
3 Std. 10 Min
Sablés bretons
50 Min