Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 150 g de caramel au beurre salé
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 250 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
Le jour même
- 30 g de poudre au caramel maison (voir "Conseil(s)")
- 30 g de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 420.5 kJ / 100.8 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Nougat de Montélimar
3h 30min
Truffes chocolat-noisette
12h
Poudre au caramel
1h
Rochers coco
40min
Assortiment de truffes au chocolat
45min
Charlotte aux nectarines
7 Std.
SEPTEMBRE - Caramels mous au beurre salé - Laurent Clément
3 Std. 10 Min
Eclairs caramel beurre salé
24h
Boulettes chèvre-herbes, brebis-graines
30min
Guimauves à la fraise
3 godz. 35 min
Financiers
30min
Meringue classique
3h 25 min.