Puddings au caramel

Puddings au caramel

4.7 23 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions

Składniki

  • 150 g de dattes dénoyautées
  • 1 ½ c. à café rase de bicarbonate de sodium
  • 180 g d'eau
  • beurre
La sauce caramel
  • 60 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 60 g de sucre roux ou de sucre roux humide, type muscovado ou vergeoise
  • 75 g de sirop de sucre roux
    75 g de miel
  • 40 g de lait
  • ¼ c. à café d'extrait naturel de vanille
    ½ c. à café de sucre vanillé maison
Les puddings au caramel
  • 40 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 110 g de sucre roux ou de sucre roux humide, type muscovado ou vergeoise
  • 150 g de farine de blé
  • ½ c. à café de levure chimique
  • 1 gros œuf (63-73 g) (60 g env. sans sa coquille)
  • 700 g d'eau

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 363 kcal / 1522 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...