Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à bombe
- 8 jaunes ďœufs
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g de jus de citron vert
La meringue
- 8 blancs d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
Le coulis à la coriandre
- 100 g d'eau
- 100 g de sucre en poudre
- 1 bouquet de coriandre fraîche
- 10 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 971 kJ / 230 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Profiteroles au caramel
13h
Sphères glacées au caramel de café
24 godz.
Coquillages en vapeur de citron et salade de roquette
1h
Ananas au sirop de coriandre
2ωρ. 45 λεπτ.
Jaune d’œuf confit à l’huile fumée, voile de café - Eric Robert
14 godz. 15 min
MARS Chartreuse Antésite choc - Christophe Aribert
10 min
Mousse glacée à la menthe
12 Std.
"Tzatziki" sucré au melon
12 Std.
Carpaccio de saint-jacques
45 min
Mousse de betterave et harengs marinés en brochette
1h 15min
Crème fouettée citron vert-noisette
5 min
Glace au gingembre
12 Std.