Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à bombe
- 8 jaunes ďœufs
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g de jus de citron vert
La meringue
- 8 blancs d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
Le coulis à la coriandre
- 100 g d'eau
- 100 g de sucre en poudre
- 1 bouquet de coriandre fraîche
- 10 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 971 kJ / 230 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet citron
8h 30 min
Sorbet citron vert
12 godz.
Soupe de mangue au sirop d'érable et anis vert
15 dk
Glace mangue-Passion
12 godz.
Sardines farcies aux épinards et aux tomates confites
45 min
Soupe de framboise aux litchis
1h 15 min
Glace à l'estragon
12 godz.
Faisselle de chèvre au pesto d'herbes sucré
1h 15 min
Sorbet miel, raisins et thym
24 godz. 30 min
Crème glacée mangue-fraise-noix de coco
6h
Sabayon au citron
15 dk
Chutney mangue-coriandre-citron vert
40 min