Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 brins de thym frais, effeuillés
- 150 g de pain rassis ou légèrement grillé et coupé en cubes de 4 cm
- 2 œufs
- sel
- poivre moulu
- 50 g de farine de blé
- 16 huîtres
- ½ litre d'huile de pépins de raisin
- ½ citron jaune, coupé en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1764 kJ / 418 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Sauce armoricaine
1h
Gelée au citron de Syracuse
3h 25min
Seiches marinées à l'huile d'olive et au citron
35min
Seiches marinées à l'huile d'olive et au citron
1h 35 min
Galantine de poulet au foie gras
48h
Soldats de Pavie (beignets de morue rouge au poivron)
Keine Bewertungen
Royale de moules marinières au muscadet - Eric Guérin
3h 20 min
Tendron de veau roulé aux noix et aux artichauts
2h
Seiche sauce au vin rouge
1h 5min
Tellines en persillade
1hod. 30min
Abricots vapeur, sirop à la cardamome
40min
La daube niçoise cuisson lente
13 Std. 20 Min