Brioche aux oranges confites et ganache au chocolat

Brioche aux oranges confites et ganache au chocolat

4.0 41 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
8 portions

Składniki

  • 2 c. à soupe de lait
  • 1 sachet de levure boulangère sèche
  • 300 g de farine de blé
  • 2 c. à soupe de sucre en poudre
  • 1 c. à café rase de sel
  • 2 œufs
  • 120 g de beurre (100 g détaillé en petit dés et 20 g pour le moule)
  • 100 g d'écorces d'orange confites coupées en carrés (1 cm)
  • 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
  • 1 jaune d'œuf
  • 1 c. à café d'eau
  • 200 g de chocolat noir détaillé en morceaux
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 537 kcal / 2239 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...