Pennette mit Schwertfisch und Rosmarin-Auberginen

Pennette mit Schwertfisch und Rosmarin-Auberginen

3.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie, frisch vorsichtig gewaschen und getrocknet
    2 - 3 Zweigchen
  • Olivenöl, nativ
    40 g
  • Schalotten
    40 g
  • roter Chili, alle Sorten klein, ohne Samen
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Rosmarin, frisch Nadeln gewaschen und getrocknet
    ½ Zweigchen
  • Auberginen in Würfeln (1-2 cm)
    250 g
  • Schwertfisch in Würfeln (1-2 cm)
    250 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pasta getrocknet, Sorte Pennette
    320 g
  • Weisswein, trocken
    100 g
  • San Marzano-Tomaten in Würfeln (1-2 cm)
    150 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 475 kcal / 1989 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...