![Pennette mit Schwertfisch und Rosmarin-Auberginen Pennette mit Schwertfisch und Rosmarin-Auberginen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/07A35E81-C3DB-4BC5-8B99-E4822FA468E7/Derivates/b53504a8-d7c1-4ade-974a-6a0d04fedd7f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 Zweigchen Petersilie, frisch, vorsichtig gewaschen und getrocknet
- 40 g Olivenöl, nativ
- 40 g Schalotten
- 1 roter Chili, alle Sorten, klein, ohne Samen
- 1 Knoblauchzehe
- ½ Zweigchen Rosmarin, frisch, Nadeln gewaschen und getrocknet
- 250 g Auberginen, in Würfeln (1-2 cm)
- 250 g Schwertfisch, in Würfeln (1-2 cm)
- ½ TL Salz
- 320 g Pasta getrocknet, Sorte Pennette
- 100 g Weisswein, trocken
- 150 g San Marzano-Tomaten, in Würfeln (1-2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1989 kJ / 475 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghettini mit Peperoni
50 Min
Pappardelle mit Rucola und Ricotta
1 godz.
Risotto milanese
30min
Penne alla Puttanesca
35min
Randen-Ricotta-Gnocchi
1h 30min
Tajine mit Seeteufelfilet und eingelegten Salzzitronen
1 godz. 35 min
Poulet Tajine mit Honig und Zwetschgen
40min
Currywürstchen mit Linsen
1 godz.
Puschlaver Pizzoccheri mit Gemüse
1h 30min
Polenta mit Pilzragout
45 min
Currybohnen mit Reis
40min
Zitronenpoulet
50 Min