Poulet auf roten Peperoni
TM31 TM5 TM6

Poulet auf roten Peperoni

4.2 (6 ocen)

Składniki

  • 2 Knoblauchzehe
  • 40 g Olivenöl, nativ
  • 350 g rote Peperoni, in Stücken (2-3 cm)
  • 1 Zweigchen frisches Basilikum
  • 2 TL feinkörniges Salz
  • 1 Zweigchen frischer Thymian
  • 1 Zweigchen frischer Rosmarin
  • 1 Prise roter Chili, alle Sorten (opcjonalnie)
  • 1 getrocknetes Lorbeerblatt
  • 2 - 3 Sardellenfilets in Öl oder Salz, gut abgetropft
  • 700 g Pouletschenkel, ohne Haut, mit Knochen (Schenkel und Beinchen getrennt)
  • 100 g Lagerbier
  • 50 g Gemüse-Bouillon (opcjonalnie)
    lub 50 g Wasser + 1 TL Gemüse-Bouillon (opcjonalnie)
  • 1 Prise weisser Pfeffer, gemahlen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
996 kJ / 238 kcal
Białko
22.7 g
Węglowodany
4.2 g
Tłuszcz
14.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy