![Poulet auf roten Peperoni Poulet auf roten Peperoni](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0E3112E7-2372-4C37-A452-161FC42CF18B/Derivates/6AC53941-5258-42A8-B3DB-7E6C1F552CE0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehe
- 40 g Olivenöl, nativ
- 350 g rote Peperoni, in Stücken (2-3 cm)
- 1 Zweigchen frisches Basilikum
- 2 TL feinkörniges Salz
- 1 Zweigchen frischer Thymian
- 1 Zweigchen frischer Rosmarin
- 1 Prise roter Chili, alle Sorten (opcjonalnie)
- 1 getrocknetes Lorbeerblatt
- 2 - 3 Sardellenfilets in Öl oder Salz, gut abgetropft
- 700 g Pouletschenkel, ohne Haut, mit Knochen (Schenkel und Beinchen getrennt)
- 100 g Lagerbier
-
50
g Gemüse-Bouillon (opcjonalnie)
lub 50 g Wasser + 1 TL Gemüse-Bouillon (opcjonalnie) - 1 Prise weisser Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 996 kJ / 238 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet-Eintopf mit Senfsauce
40 min
Russischer Salat
1 godz. 15 min
Pouletbrustfilet mit Zucchetti-Topping
50 Min
Zitronenpoulet
50 Min
Trutenröllchen mit Speck an Champignonsauce
50 Min
Griechischer Eintopf
45 min
Trutenbrust im Serranomantel mit Tomaten und Kartoffeln
40 min
In Salzkruste gebratene Dorade
35 min
Fleischbällchen in spanischer Sauce
55 min
Rindfleisch in Pilz-Rahm-Sauce
1 Std.
Pouletbrust alla pizzaiola
55 min
Pouletbrustfilet mit Pilzen und Gemüse
1 Std.