Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehe
- 40 g Olivenöl, nativ
- 350 g rote Peperoni, in Stücken (2-3 cm)
- 1 Zweigchen frisches Basilikum
- 2 TL feinkörniges Salz
- 1 Zweigchen frischer Thymian
- 1 Zweigchen frischer Rosmarin
- 1 Prise roter Chili, alle Sorten (opcjonalnie)
- 1 getrocknetes Lorbeerblatt
- 2 - 3 Sardellenfilets in Öl oder Salz, gut abgetropft
- 700 g Pouletschenkel, ohne Haut, mit Knochen (Schenkel und Beinchen getrennt)
- 100 g Lagerbier
-
50
g Gemüse-Bouillon (opcjonalnie)
lub 50 g Wasser + 1 TL Gemüse-Bouillon (opcjonalnie) - 1 Prise weisser Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 996 kJ / 238 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crevettencurry
35 min
Poulet-Eintopf mit Senfsauce
40min
Pouletpfanne mit Safran und Orange
1 godz. 35 min
Poulet mit Kartoffelstock
1h 15min
Japanisches Chicken-Curry
55 min
Orientalisches Rindsragout mit Perlencouscous
40min
Fleischbällchen in spanischer Sauce
55 min
Zitronenpoulet
50min
Tortiglioni mit Poulet und schwarzen Oliven
35 min
Pouletbrustfilet mit Pilzen und Gemüse
1h
Rindsstroganoff
45min
Kalbsrahmgulasch mit Steinpilzen
1h 30min