Urządzenia i Akcesoria
Geröstete Grießsuppe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen
Składniki
-
Möhren in Stücken100 g
-
Butter20 g
-
Speckwürfel200 g
-
Grieß, Weichweizen60 g
-
Wasser1000 g
-
2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 TL
-
Muskat¼ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Schnittlauch in Röllchen, zum Bestreuen1 Bund
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Białko
8 g
Kalorie
1743 kJ /
416 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Schwaben-ländle
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Grießnockerl
30 min
Quark-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Spätzle
30 min
Omas Fingerbaunkerl (Schupfnudeln aus dem Backofen)
5 godz. 30 min
Wurstknöpfle (Bayern)
45 min
Semmelschmarrn
1 godz.
Saure Kartoffelrädle
1 godz. 5 min
Schwäbische Käseknöpfle-Suppe
40 min
Ofenschlupfer
1 godz. 5 min
Polenta Lauchsuppe mit Kernöl
20 min
Kas-Press-Knödel
45 min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 min