Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Buchweizen (Schwarzplenten)
-
250
g Mandeln
lub 250 g Haselnüsse - 1 - 2 TL Vanillezucker, nach Geschmack
- 1 TL Backpulver
- 6 Eier (Größe M)
- Butter zum Einfetten
- 200 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 9 EL Preiselbeermarmelade
- 250 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- Staubzucker, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2289 kJ / 546 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Linzer Torte
3u.
Linzer Torte
2u. 10min
Hadntorte mit Grantnmarmelade (Buchweizen-Nusstorte mit Preiselbeeren)
2 Std. 30 Min
Zillertaler Rahmstangerl
2 godz.
Marillenknödel
1 Std. 15 Min
Birnen-Mürbeteig-Strudel
3h 15min
Nussstrudel
2 Std. 30 Min
Früchtebrot
2 godz. 40 min
Parmesan-Polenta-Rauten als Beilage zu Tomaten-Paprika-Pisto
45 min
Linzer Weihnachtstorte
2 godz.
Nusskuchen
1 Std.
Ruck-Zuck-Kuchen
1 Std. 15 Min