![Schwarzplententorte Schwarzplententorte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3AFCB085-F3DE-40BA-A90C-4431BADD9095/Derivates/E6327F2A-F46A-404C-B913-B4C042B77DC0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Buchweizen (Schwarzplenten)
-
250
g Mandeln
lub 250 g Haselnüsse - 1 - 2 TL Vanillezucker, nach Geschmack
- 1 TL Backpulver
- 6 Eier (Größe M)
- 250 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 9 EL Preiselbeermarmelade
- 250 g Schlagobers
- Staubzucker, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2289 kJ / 546 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Hadntorte mit Grantnmarmelade (Buchweizen-Nusstorte mit Preiselbeeren)
2h 30min
Orangentarte mit Weinschaumsauce
3j 35 menit
Springerle
26 godz. 20 min
Linzer Torte
3 godz.
Linzer Torte
2 Std. 10 Min
Linzer Torte
1 Std.
Lachsforelle im Rucolabiskuit mit Karottengemüse
55min
Mandel-Soufflés mit Himbeersauce
50min
Fruchtige Marillentarte
4 Std.
Linzer Weihnachtstorte
2 Std.
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 godz. 30 min
Aprikosen-Tarte
4 Std.