Schwarzplententorte

Schwarzplententorte

4.2 37 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 Stück

Składniki

  • Buchweizen (Schwarzplenten)
    250 g
  • Mandeln
    250 g
    250 g Haselnüsse
  • Vanillezucker nach Geschmack
    1 - 2 TL
  • Backpulver
    1 TL
  • Eier (Größe M)
    6
  • Butter zum Einfetten
  • Zucker
    200 g
  • Salz
    1 Prise
  • Preiselbeermarmelade
    9 EL
  • Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
    250 g
  • Staubzucker zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 546 kcal / 2289 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...