![Rhabarber-Streuselkuchen Rhabarber-Streuselkuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8915938e-9584-428e-bd7f-c12035ddbf9d/Derivates/042c3f81-2bab-45a1-b135-e27847649843.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker
- 1 Bio-Zitrone, Schale dünn abgeschält und Saft gepresst
- 250 g Butter, in Stücken
- 2 Eier
- 400 g Weizenmehl, glatt
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- ½ TL Salz
- 1000 g Topfen, 20% Fett
- 1 Päckchen Vanillepuddingpulver
- 700 g Rhabarber, geschält, in Stücken (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1116 kJ / 267 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mohnbuchteln mit Zwetschken und Rum-Vanille-Sauce
2sa 55 dk
Waldorfsalat mit Weintrauben
1 godz.
Flaumiger Lauchkuchen
2 Std.
Schneller Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Mandelecken (Nussecken)
3h 30min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35 min.
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40 min.
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55min
Rhabarberkuchen
50 min
Eierlikörkuchen
1h 10min
Rhabarberkuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Tiroler Joghurttorte mit Schwarzbeeren
3h 40 min