Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker
- 1 Bio-Zitrone, Schale dünn abgeschält und Saft gepresst
- 250 g Butter, in Stücken
- 2 Eier
- 400 g Weizenmehl, glatt
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- ½ TL Salz
- 1000 g Topfen, 20% Fett
- 1 Päckchen Vanillepuddingpulver
- 700 g Rhabarber, geschält, in Stücken (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1116 kJ / 267 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Weinteig
1h 15 min.
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55 min.
Erdbeerkuchen mit Erdbeerguss
1h 15 min.
Rhabarberkuchen
50 min.
Erdbeer-Rhabarber-Dessert im Glas
30min
Erdbeer-Tiramisu
3h
Rhabarberkuchen mit Streuseln
1h 30 min.
Mandelecken (Nussecken)
3h 30 min.
Schneller Apfelkuchen
1h 30 min.
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Eierlikörkuchen
1h 10 min.
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1 Std. 40 Min