Rotkraut

Rotkraut

4.6 467 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Kümmel, ganz
    ½ TL
  • Pimentkorn
    1
  • Rotkraut ohne Strunk, in Stücken
    600 g
  • Salz
    1 TL
  • Zwiebeln geviertelt
    80 g
  • Butterschmalz
    30 g
  • brauner Zucker
    1 TL
  • Orangensaft
    50 g
  • Wasser
    50 g
  • Rotwein
    200 g
  • Honig nach Geschmack
    1 - 1 ½ EL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Balsamico-Essig
    2 EL
  • Maisstärke
    1 TL
  • Preiselbeermarmelade
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 117 kcal / 487 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...