![Rotkraut Rotkraut](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/424EB8E0-5406-4140-8678-102976FD76B4/Derivates/f12c1df5-c5c6-4948-9186-0ebb2f79ee09.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ TL Kümmel, ganz
- 1 Pimentkorn
- 600 g Rotkraut, ohne Strunk, in Stücken
- 1 TL Salz
- 80 g Zwiebeln, geviertelt
- 30 g Butterschmalz
- 1 TL brauner Zucker
- 50 g Orangensaft
- 50 g Wasser
- 200 g Rotwein
- 1 - 1 ½ EL Honig, nach Geschmack
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 2 EL Balsamico-Essig
- 1 TL Maisstärke
- 1 EL Preiselbeermarmelade
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 487 kJ / 117 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Pusztasalat
1 Std.
Apfelkren
40 Min
Gekochtes Sauerkraut
50 Min
Grießflammeri mit Quittenkompott
4h 50min
Tafelspitz mit Semmelkren
1sa 20 dk
Rehragout mit Wurzelgemüse und Rahmerdäpfeln
1 godz. 30 min
Rehragout
1ωρ. 15 λεπτ.
Zwetschkenröster
1 godz. 30 min
Cremespinat
30min
Krautsuppe
55 dk
Erdäpfelknödel
1ωρ. 10 λεπτ.
Lauwarmer Krautsalat
10min