Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ TL Kümmel, ganz
- 1 Pimentkorn
- 600 g Rotkraut, ohne Strunk, in Stücken
- 1 TL Salz
- 80 g Zwiebeln, geviertelt
- 30 g Butterschmalz
- 1 TL brauner Zucker
- 50 g Orangensaft
- 50 g Wasser
- 200 g Rotwein
- 1 - 1 ½ EL Honig, nach Geschmack
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 2 EL Balsamico-Essig
- 1 TL Maisstärke
- 1 EL Preiselbeermarmelade
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 487 kJ / 117 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40 Min
Kohlsprossen-Maroni-Gemüse
20 min
Cremespinat
30min
Gebackene Leberknödel
2h
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2h 30min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1 godz.
Apfelkren
40 Min
Lauwarmer Krautsalat
10min
Sauce Tatare
15min
Gekochtes Sauerkraut
50min
Rotkraut
30min
Rehragout mit Wurzelgemüse und Rahmerdäpfeln
1h 30min