Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 Knoblauchzehen, nach Geschmack und Größe
- 20 g Weizenmehl, glatt
-
150
g Schlagobers
lub 150 g Milch - 1 ½ TL Salz
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- ¼ TL Muskat, gemahlen
- 500 g Blattspinat, frisch
- 50 g Wasser, je nach gewünschter Konsistenz
- Sauerrahm zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 499 kJ / 119 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 657 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50min
Gebackene Leberknödel
2h
Rotkraut
1 Std.
Buchweizenblinis mit Oberskren und Forellenkaviar
1h 25min
Topinamburpüree
40 min
Gebackene Hollerstrauben
30 Min
Krautfleckerl
40 min
Leberreis
35 min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1 Std.
Letscho
40 min
Butternockerl
40 min
Gekochtes Sauerkraut
50min