![Cremespinat Cremespinat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0ab10897-54e2-4b85-9f0b-edb08449811f/Derivates/9ddb17ac-4047-47ec-ba4d-e55dc558dea1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 Knoblauchzehen, nach Geschmack und Größe
- 20 g Weizenmehl, glatt
-
150
g Schlagobers
lub 150 g Milch - 1 ½ TL Salz
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- ¼ TL Muskat, gemahlen
- 500 g Blattspinat, frisch
- 50 g Wasser, je nach gewünschter Konsistenz
- Sauerrahm zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 499 kJ / 119 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 657 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wurstknödel
1h 20min
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50 Min
Bröselknödel
40 Min
Fisolengulasch
1 Std. 10 Min
Gekochtes Sauerkraut
50 Min
Brennnessel-Eier-Nockerl
30 Min
Velouté von Topinambur
30 Min
Rote Rüben Salat mit Schafs-Joghurt
1 Std.
Gelber Fisolensalat
40 Min
Krautfleckerl
40 Min
Rahmsuppe mit Fisolen
35 Min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 Min