Cremespinat

Cremespinat

4.3 338 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen nach Geschmack und Größe
    2 - 3
  • Weizenmehl, glatt
    20 g
  • Schlagobers
    150 g
    150 g Milch
  • Salz
    1 ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Muskat, gemahlen
    ¼ TL
  • Blattspinat, frisch
    500 g
  • Wasser (opcjonalnie) je nach gewünschter Konsistenz
    50 g
  • Sauerrahm (opcjonalnie) zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 119 kcal / 499 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 657 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...