Topfentorte mit Birnen

Topfentorte mit Birnen

4.7 327 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
12 Stücke

Składniki

Mürbteig
  • Zucker
    100 g
  • Weizenmehl, universal
    330 g
  • Butter in Stücken
    130 g
  • Vanillezucker
    15 g
  • Eier
    2
  • Salz
    1 Prise
  • Zitronenschale, gerieben
    1 TL
  • Backpulver
    1 TL
Topfenfülle und Fertigstellung
  • Birnen geschält, entkernt und geviertelt
    400 g
  • Wasser
    100 g
  • Zucker
    160 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • Butter zum Einfetten
  • Weizenmehl für die Arbeitsfläche
  • Milch
    300 g
  • Sonnenblumenöl
    45 g
  • Vanillepuddingpulver (für 500 ml Milch)
    1 Päckchen
  • Eier
    2
  • Topfen, 20% Fett
    500 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 11 g
Kalorie 1790 kJ / 428 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 55 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...