Rehfilet mit Prinzessinnenerdäpfel und Karottengemüse

Rehfilet mit Prinzessinnenerdäpfel und Karottengemüse

4.1 32 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    700 g
  • Salz
    2 TL
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (2 cm)
    600 g
  • Rehfilets
    600 g
  • Wildgewürzmischung, selbst gemacht
    1 ½ EL
  • Rapsöl
    2 EL
  • Karotten in Scheiben (3 mm breit) oder Stifte
    300 g
  • Butter kalt, in Stücken
    90 g
  • Kartoffelstärke
    20 g
    20 g Maisstärke
  • Eidotter
    1
  • Muskatnuss, gemahlen
    ¼ TL
  • Zwiebeln halbiert
    50 g
  • Suppengemüse (Karotten, Sellerie, Petersilienwurzel, gelbe Rübe), in Stücken
    150 g
  • Rotwein, trocken
    100 g
  • Heidelbeeren, frisch etwas mehr zum Dekorieren
    50 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
  • Tomatenmark
    1 EL
  • Zucker
    ½ TL
  • Honig
    1 TL
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 TL
  • frischer Thymian Blättchen abgezupft
    2 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 582 kcal / 2436 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...