Beef, apricot and pine nut pastilla

Beef, apricot and pine nut pastilla

4.2 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • brown onion cut into halves
    1
  • olive oil plus extra for greasing and brushing
    30 g
  • ground cumin
    2 tsp
  • ground cinnamon plus extra for dusting
    1 tbsp
  • ground coriander
    2 tsp
  • fennel seeds
    2 tsp
  • saffron
    1 pinch
  • beef mince
    500 g
  • water
    80 g
  • Vegetable stock paste (see Tip)
    1 tsp
  • pine nuts plus extra for garnishing
    20 g
  • dried apricots cut into quarters
    150 g
  • sultanas (opcjonalnie)
    50 g
  • lemon zest and juice
    1
  • filo pastry
    8 sheet
  • icing sugar for dusting

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 456.1 kcal / 1915.8 kJ
Białko 23.8 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 31.6 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...