Wersje kompatybilne
Kangaroo harissa polpette with lentils and kale
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 500 g kangaroo mince
- 1 tsp salt
- 1 egg
- 3 tbsp harissa (see Tips)
- 130 g brown onion, cut into quarters
- 50 g celery stalk, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 140 g carrots, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- 400 g canned whole tomatoes
- 100 g dried green lentils
- 300 g water
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 60 g kale, ribs removed and leaves cut into strips (approx. 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1663 kJ / 396 kcal
- Białko
- 40.8 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 1207.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Barley, bacon and chorizo soup
50min
Mexican chicken soup
30 min
Hearty seven vegetable soup
30 min
Red beans and rice with turkey meatballs
1h
Spicy cauliflower soup
20 min
Layered lamb curry
1h
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 min
Lamb and quinoa stew
1h
Chicken cacciatore
50min
Lamb with pumpkin and lentils
50min
Lamb and barley soup
50min
Creamy capsicum and zucchini soup
40 min