Kangaroo harissa polpette with lentils and kale

Kangaroo harissa polpette with lentils and kale

4.5 15 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    40 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    1 sprig
  • fresh rosemary leaves only
    2 sprigs
  • kangaroo mince
    500 g
  • salt
    1 tsp
  • egg
    1
  • harissa (see Tips)
    3 tbsp
  • brown onion cut into quarters
    130 g
  • celery stalk cut into pieces (approx. 3 cm)
    50 g
  • carrots cut into pieces (approx. 3 cm)
    140 g
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    20 g
  • ground cumin
    1 tsp
  • ground coriander
    ½ tsp
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • canned whole tomatoes
    400 g
  • dried green lentils
    100 g
  • water
    300 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • kale ribs removed and leaves cut into strips (approx. 1 cm)
    60 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1207.7 mg
Białko 40.8 g
Kalorie 1663 kJ / 396 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Węglowodany 23.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...