Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Tbsp pomegranate molasses
- 1 Tbsp extra virgin olive oil
- 1 Tbsp Dijon mustard
- 1 Tbsp runny honey
- 1 Tbsp water
- 1 pinch dried chilli flakes
- 250 g kale, tough stems removed, thinly sliced
- 800 g water, boiling
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 150 g giant couscous
- 30 g walnut halves
- 225 g halloumi cheese, reduced fat, diced (2 cm)
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 100 g pomegranate seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1969 kJ / 470 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Superfood Salmon Salad
1h 5min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 min
Sweet and Sticky Red Cabbage and Sweet Potato Salad
40 min
Halloumi Salad
20 min
Nectarine, Stilton and Walnut Salad with a Raspberry Vinaigrette
10min
Asian Chopped Salad
20 min
Green Goddess Quinoa Salad
40 min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50 min
Smoky Couscous Salad
20 min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30 min
Roasted Sweet Potato and Broccoli Spelt Salad
1h 15min
Black Bean Quesadillas with Guacamole
25 min