
Urządzenia i Akcesoria
Baba Ganoush
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
-
aubergines (approx. 3-4)600 g
-
garlic clove1
-
lemon juice50 g
-
tahini30 g
-
fresh parsley leaves2 Tbsp
-
chilli powder (opcjonalnie)¼ tsp
-
fine sea salt½ tsp
-
fresh parsley leaves roughly chopped1 Tbsp
-
extra virgin olive oil for drizzling, plus extra for brushing½ Tbsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
76 kcal /
314 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
3 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
198 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gazpacho
1 godz. 15 min
Red Pepper Dip (Muhammara)
30 min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 godz. 10 min
Tzatziki
20 min
Hummus
5 min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 min
White Bean Purée and Anchovy on Crostini
45 min
Falafel with Tomato and Coconut Sauce
9 godz.
Tahini and Beetroot Dip
1 godz. 15 min
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 min
Baba Ganoush
1 godz.
Aïoli
5 min