Urządzenia i Akcesoria
Baba Ganoush
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
-
aubergines (approx. 3-4)600 g
-
garlic clove1
-
lemon juice50 g
-
tahini30 g
-
fresh parsley leaves2 Tbsp
-
chilli powder (opcjonalnie)¼ tsp
-
fine sea salt½ tsp
-
fresh parsley leaves roughly chopped1 Tbsp
-
extra virgin olive oil for drizzling, plus extra for brushing½ Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
198 mg
Białko
2 g
Kalorie
314 kJ /
76 kcal
Tłuszcz
6 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Muhamara dip
30 min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 min
Tahini dip (tarator)
5 min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 godz. 10 min
Tzatziki
20 min
Hummus
5 min
Red Pepper Dip (Muhammara)
30 min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1 godz. 30 min
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12 godz. 45 min
Baba Ghanoush
1 godz. 30 min
Baba Ganoush
1 godz.
Muhamara dip
5 min