Urządzenia i Akcesoria
Baba Ganoush
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
-
aubergines (approx. 3-4)600 g
-
garlic clove1
-
lemon juice50 g
-
tahini30 g
-
fresh parsley leaves2 Tbsp
-
chilli powder (opcjonalnie)¼ tsp
-
fine sea salt½ tsp
-
fresh parsley leaves roughly chopped1 Tbsp
-
extra virgin olive oil for drizzling, plus extra for brushing½ Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
198 mg
Białko
2 g
Kalorie
314 kJ /
76 kcal
Tłuszcz
6 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1 godz. 15 min
Falafel
24 godz.
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 min
Tabbouleh-stuffed Peppers
50 min
Tzatziki
20 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Hummus
5 min
Falafel with Tomato and Coconut Sauce
9 godz.
Baba Ganoush
1 godz.
Aïoli
5 min
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1 godz.
Sumac and Tahini Houmous
10 min