Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 60 g bread, torn in pieces
- 2 - 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 200 g mozzarella, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 150 g onions, quartered
- 15 g olive oil
- 1000 g aubergines, sliced lengthways (1 cm) (approx. 3 aubergines)
- 800 g tinned chopped tomatoes (2 x 400 g tins)
- 10 fresh basil leaves
- 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1297 kJ / 311 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
Alternatywne przepisy
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Green Vegetable Frittata - Frittata verde
25 Min
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 godz.
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1h 35min
Asparagus Risotto
45 Min
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Mushroom Risotto
30min
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40 Min
Lentil Moussaka
3 godz. 30 min
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1 godz.
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 godz.