Urządzenia i Akcesoria
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)150 g
-
bread torn in pieces60 g
-
fresh thyme leaves only2 - 3 sprigs
-
mozzarella cut in pieces200 g
-
garlic cloves2
-
onions quartered150 g
-
olive oil15 g
-
aubergines sliced lengthways (1 cm) (approx. 3 aubergines)1000 g
-
tinned chopped tomatoes (2 x 400 g tins)800 g
-
fresh basil leaves10
-
fine sea salt1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
19.2 g
Kalorie
1297 kJ /
311 kcal
Tłuszcz
17.3 g
Węglowodany
15.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 Std.
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Asparagus Risotto
45 Min
Green Vegetable Frittata - Frittata verde
25 Min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 Min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 Min
Lentil Moussaka
3 Std. 30 Min
Lentil moussaka
2 Std. 20 Min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 Std.
Mushroom Stroganoff
30 Min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min