Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
TM6 TM5

Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane

4.7 (333 oceny)

Składniki

  • 150 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
  • 60 g bread, torn in pieces
  • 2 - 3 sprigs fresh thyme, leaves only
  • 200 g mozzarella, cut in pieces
  • 2 garlic cloves
  • 150 g onions, quartered
  • 15 g olive oil
  • 1000 g aubergines, sliced lengthways (1 cm) (approx. 3 aubergines)
  • 800 g tinned chopped tomatoes (2 x 400 g tins)
  • 10 fresh basil leaves
  • 1 tsp fine sea salt

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1297 kJ / 311 kcal
Białko
19.2 g
Węglowodany
15.7 g
Tłuszcz
17.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy