
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 380 g aubergine cut in pieces (1-2 cm)
- 80 g red onion sliced (0.5 cm)
- 100 g red pepper cut in pieces (1-2 cm)
-
3 - 4
pinches chilli powder
lub 3 - 4 pinches dried chilli flakes - 1 tsp fine sea salt
- 2 tsp honey
- 2 ½ Tbsp olive oil plus extra for greasing
- 240 g lentils pre-cooked
- 1 bunch fresh mixed herbs (e.g. parsley, coriander, mint)
- 1 garlic clove
- 1 tsp Dijon mustard
- 20 g white wine vinegar
- 20 g water
- ½ tsp ground black pepper
- 25 g olive oil
- 1 - 2 Tbsp raisins
- 200 g halloumi cheese
- ¼ tsp dried mint
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 544.5 kcal / 2278.3 kJ
- Białko
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Węglowodany
- 56.9 g
- Błonnik
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Sód
- 1068.5 mg