Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g quinoa
- 45 g olive oil
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 700 g water
- 1 red pepper, diced (1 cm) (approx. 100 g)
- 1 orange pepper, diced (1 cm) (approx. 100 g)
- 420 g tinned black beans (drained weight)
- 200 g tinned sweetcorn (drained weight)
- 4 spring onions, sliced (2 mm)
- ½ avocado, diced (1 cm)
- 30 g cider vinegar
- 20 g honey
- 30 g lime juice
- 10 g fresh coriander, leaves only, plus 6 sprigs for garnishing
- 1 fresh jalapeño chilli, halved, deseeded
- 1 fresh red chilli, halved, deseeded
- ½ tsp English mustard
- 1 garlic clove
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1571 kJ / 374 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 Min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45 Min
Asian Chopped Salad
20min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30min
Roasted Sweet Potato and Broccoli Spelt Salad
1 godz. 15 min
Colourful Quinoa Salad
40 Min
Bulgur Salad with Rocket, Peach and Avocado
35 Min
Detox Salad
10min
Stuffed Portobello Mushrooms
45 Min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 Min
Green Goddess Quinoa Salad
40 Min
Smoky Couscous Salad
20min