Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 1000 g water
- 200 g quinoa
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
- 1 butternut squash (approx. 600 g), peeled and diced (2 cm)
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 400 g red onions, thinly sliced (3 mm)
- 15 g olive oil, plus 1 Tbsp
- 30 g balsamic vinegar, plus 1 Tbsp
- 2 medium eggs
- 150 g soft goat's cheese
- 150 g ricotta cheese
- 2 - 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1415 kJ / 338 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
Alternatywne przepisy
Roasted Sweet Potato and Broccoli Spelt Salad
1h 15 min.
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 Std. 10 Min
Sweet Potato Gnocchi - Gnocchi di patate dolci
1 Std. 35 Min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1 Std. 30 Min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1h
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1 Std. 30 Min
Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas
45 Min
Sweet Potato Strudel with Spinach and Pine Nuts
1h 40 min.
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1 Std. 10 Min
Fish Tacos
45 Min
BBQ Pulled Jackfruit Tacos with Avocado Crema and Slaw
40 min.
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1 Std. 35 Min