Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g sourdough bread, toasted, cut in pieces (2 cm)
- 400 g plum tomatoes, very ripe, quartered
- 40 g olive oil
- 1 garlic clove
- 1 Tbsp sherry vinegar
- 1 tsp smoked paprika, plus extra for garnishing
- 1 tsp fine sea salt
- fresh parsley leaves, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 533.9 kJ / 127.6 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 511.9 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli, Red Pepper and Pine Nut Salad
10min
Courgette Salad with Parmesan and Sun-Dried Tomato Vinaigrette (TM6)
15min
Fruit Platter with Lemon and Honey Dressing (TM5)
15min
Spiralized Carrots and Apple Salad with Feta and Walnuts
15min
Feta and Herb Muffins
35min
Leek and Potato Soup With Soya or Beef Mince
50min
Sun-Dried Tomato Tapenade
15min
Broccoli, red peppers and pine nuts salad
10min
White Bean and Feta Dip
5 min
Smoked Salmon Pâté
5 min
Best Basic Houmous
5 min
Rosemary and Sea Salt Bread
1 Std. 55 Min