Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 échalote, de petite taille
- 3 jaunes d'œufs
- 50 g de beurre,
- 60 g de vin pétillant, type vouvray
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 292.2 kJ / 70.8 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40min
Terrine de canard
24h
Sauce béarnaise
20min
Sauce béarnaise
20min
Sauce Montmorency (Nicolas Gautier)
25min
Sabayon anisé
15 Min
Gratin de raisin en sabayon
20min
Ile flottante surprise, velouté asperge-champignon-chorizo (Zone 3)
1 Std. 30 Min
Crêpe garnie à la saint-jacques et fondue de poireaux
45min
Baba au rhum
3h
Sabayon aux abricots et aux amaretti
20min
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40min