Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 échalote, de petite taille
- 3 jaunes d'œufs
- 50 g de beurre,
- 60 g de vin pétillant, type vouvray
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 292.2 kJ / 70.8 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sabayon au citron
15min
Gratin au sabayon et aux fruits rouges
15min
Sauce béarnaise
20min
Emulsion verte, végétaux en suspension, olive-citron-cacahuètes (Sébastien Richard)
1 godz.
Sabayon anisé
15min
Baba au rhum
3h
Huîtres en papillote d'épinards, beurre crémeux aux algues
35min
AVRIL Volaille fermière à l'ail des ours, boulgour végétal - Nicolas Masse
1h 10min
Sabayon sucré
30 min
Sabayon de fruits exotiques
30 min
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40min
Sabayon gratiné aux clémentines
25min