Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 500 g de poisson de roche (12 cm de longueur max.), sans la tête
- 70 g d'oignon, coupé en morceaux
- ½ bulbe de fenouil, coupé en morceaux
- 1 anis étoilé
- 1 feuille de laurier frais
- 2 pincées de piment de Cayenne en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- 20 g d'huile d'olive
Le jour même
- 20 g d'huile d'olive
- 15 g de pastis
- 500 g d'eau
-
1
c. à café de concentré de tomate
lub 2 tomates, coupées en morceaux - 500 g de jus d'orange
- 1 dose de safran
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 576 kJ / 139 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Flan brésilien aux œufs
1 godz. 5 min
Calamars farcis au chorizo
1 Std. 10 Min
Artichaut poivrade en barigoule
35min
Calamar à la piperade
35min
Pissaladière
3 Std.
Empanadillas de poulpe
1 Std. 30 Min
Ragoût de langouste
1h 35 min
Soupe de poisson
20 Min
Cabillaud façon aïoli
1 Std.
Rouille
10 Min
Sauce rouille
10 Min
Aïoli traditionnel
10 Min