Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignons rouges, coupés en deux
- 700 g de cerises, dénoyautées
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 1 étoile de badiane
- ½ c. à café de cardamome en poudre
- 70 g de jus de citron
- 30 g de vinaigre de vin rouge
- 70 g de sucre en poudre
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 1829.5 kJ / 430.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 99.5 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Chutney aux raisins
25 Min
Confiture de cerises
6u.
Confiture de fraises
6u.
Confiture de fraises
1 Std. 5 Min
Confiture de framboises au romarin
30 Min
Faisselle et coulis d'abricot à la cardamome verte
24h
Chutney de figues
4u.
Bouillon parfumé
35min
Gelée de framboise
6u.
Confiture figue-romarin
50 Min
Confiture de figues
1 Std. 30 Min
Confiture d'abricots
6u.