Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignons rouges, coupés en deux
- 700 g de cerises, dénoyautées
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 1 étoile de badiane
- ½ c. à café de cardamome en poudre
- 70 g de jus de citron
- 30 g de vinaigre de vin rouge
- 70 g de sucre en poudre
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 1829.5 kJ / 430.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 99.5 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Marmelade aux 3 agrumes
6 Std.
Soupe de poire au vin rouge
20min
Chutney de figues
4h
Chutney d'abricots
4h
Sirop de vin chaud
8 Std. 45 Min
Pêche pochée au thym
3h 20 min
Gelée de groseille
35min
Liqueur de cassis
1440h
Cidre chaud aux épices
20min
Fond de volaille
45min
Vin blanc chaud
12hod. 25min
Gelée de sureau
50min