Soupe de quetsches et glace à la cannelle

Soupe de quetsches et glace à la cannelle

4.5 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 12 godz. 45 min
4 portions

Składniki

La glace à la cannelle (la veille)
  • jaunes d'œufs
    6
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de sucre vanillé maison
    1 c. à café
  • de cannelle en poudre
    2 c. à café
  • de lait demi-écrémé
    500 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    250 g
La soupe de quetsches (le jour même)
  • le zeste d'un citron jaune non traité sans la partie blanche
  • de vin blanc d'Alsace fruité, type Gewurztraminer ou muscat d'Alsace
    50 g
  • de sucre roux
    100 g
  • de quatre-épices moulu
    1 c. à café
  • de quetsches
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 665 kcal / 2781 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 31.5 g
Węglowodany 81 g
Błonnik 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...