Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- 1 jaune d'œuf
- 250 g de farine de blé, et un peu pour les moules
- ½ c. à café de levure chimique (1/4 de sachet)
- 2 pincées de sel
- 1 blanc d'œuf
- 100 g beurre, coupé en morceaux et un peu pour les moules
- 60 g de sucre en poudre
- 150 g de cerises, dénoyautées et coupées en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 799 kJ / 189.5 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 23.3 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis au fromage blanc, rhubarbe et safran
55 Min
Cobbler à la cerise
40min
Clafoutis aux nectarines et caramel
35 Min
Muffins aux raisins
35 Min
Tarte amandine aux cerises
2 godz. 30 min
Moelleux noisettes-citron
1h 5min
Gâteau au chocolat aux cerises
2 godz. 15 min
Financiers aux cerises
1h
Framboises sur biscuit moelleux à la rose
35 Min
Clafoutis aux fruits rouges
55 Min
Clafoutis moelleux aux cerises
50 Min
Muffins aux myrtilles
45min