Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- 1 jaune d'œuf
- 250 g de farine de blé, et un peu pour les moules
- ½ c. à café de levure chimique (1/4 de sachet)
- 2 pincées de sel
- 1 blanc d'œuf
- 100 g beurre, coupé en morceaux et un peu pour les moules
- 60 g de sucre en poudre
- 150 g de cerises, dénoyautées et coupées en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 799 kJ / 189.5 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 23.3 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture de mirabelles au thé vert
1 godz. 45 min
Tartes au sucre et aux fruits d'été
1 godz. 45 min
Minicakes pêche-abricot
35min
Crème brûlée aux pralines roses
3 godz. 15 min
Moelleux renversé aux pêches
1h 5min
Financiers aux cerises
1h
Muffins aux myrtilles
45 min
Tartelettes aux quetsches
45 min
Gâteau aux quetsches
45 min
Tarte aux mirabelles
50min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Tarte amandine aux mirabelles
1h 30 min